Boek van de maand  
The soldiers life in the English Civil War 1642-1649
Organisation, Food, Clothing, Weapons and Combat.

De hoeveelheid bronnen die Stuart Peachey voor de samenstelling van dit boek gebruikt heeft, is enorm. Het resultaat is dat je een goede indruk krijgt van het leven van de infanterist in deze periode. De drie belangrijkste hoofdstukken gaan over kleding, bewapening en voedsel. Wat de laatste twee betreft, verstrekt Peachey vooral gegevens over hoeveelheden en aantallen. Op het gebied van voedsel blijkt dat de infanterist een dieet krijgt dat niet alleen seizoensafhankelijk is maar ook verschilt van of hij op veldtocht is of in een garnizoen verblijft. Een homp brood, een stuk kaas, maar ook vlees in gezouten vorm of in een pastei behoren tot het dieet. Recepten zul je uit andere literatuur moeten halen. Voor de bewapening geldt dat er voornamelijk ingegaan wordt op wat voor soort uitrusting de verschillende infanteristen hebben.
Op het gebied van kleding wordt naast de uitrusting ingegaan op de patronen en de kleurstelling van de ‘uniformen’. De vele patronen zijn eenvoudig. Er is veel energie gestoken in de kleurstelling via experimentele proeven. Je zult in ieder geval niet een regiment kunnen verwachten waarbij elke soldaat dezelfde kleur blauw draagt. Er is meer sprake van ‘hundred shades of blue’.
De waarde van dit boek ligt enerzijds in de hoeveelheid data die beschikbaar gesteld wordt, anderzijds is er echter een praktisch gebied voor de re-enactor en dat betreft vooral de kleding. Naast de patronen zijn er veel afbeeldingen van re-enactors in kostuum.