De Laatste Slag
Amerikanen en Duitsers vechten zij aan zij in de laatste uren van de Tweede Wereldoorlog

                                      Boek van de maand  

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Er zijn veel boeken geschreven over deze oorlog, allemaal met een eigen invalshoek.
Het boek: ‘De Laatste Slag’ is toch bijzonder.

De auteur vertelt het onvoorstelbare verhaal van de meest onwaarschijnlijke slag van de Tweede Wereldoorlog. Het is mei, 1945. Hitler is dood. Het Derde Rijk is een grote rokende puinhoop en geen enkele soldaat wil de laatste zijn die in gevecht met de Nazi’s wordt gedood.

Maar voor kapitein Jack Lee en zijn mannen is er nog één laatste missie: de bevrijding van veertien prominente Franse gevangenen die vastgehouden worden in kasteel Itter, hoog in de Alpen, zwaarbewaakt door  fanatieke SS troepen. Zij willen deze Franse gevangenen executeren en zullen zich nooit overgeven.
Nu de oorlog eigenlijk al gestreden is bundelt een kleine groep Amerikaanse tankers, onder leiding van kapitein Lee, hun kracht met Duitse soldaten om samen tegen deze SS troepen te strijden.

Gebaseerd op officieel Amerikaans, Duits en Frans onderzoek, persoonlijke memoires en interviews door de auteur, is De Laatste Slag een waargebeurd verhaal van de belangrijkste slag van de Tweede Wereldoorlog. Een verhaal over onwaarschijnlijke bondgenoten, ontstellende dapperheid, zinderende spanning en een wanhopig gevecht tussen onverbiddelijke vijanden.
Een prachtig boek om in dit speciale jaar te lezen!