Wat kwam er op tafel aan het hof of bij de ambachtsman? Wat aten de soldaten als ze op veldtocht waren? Uit verschillende periodes zijn daarover verslagen bewaard. Wilt u zelf eens proeven? Probeer dan eens een recept uit onze kookboeken.




Bezig met laden...
Foto Omschrijving Prijs
The-Art-of-Cookery-in-the-Middle-Ages The Art of Cookery in the Middle Ages
Research in original manuscript sources makes this a fascinating and authoritative study where little hard fact had previously existed. With more than 40 recipes from several countries.
Klik hier voor meer informatie
24,50
Per stuk
Te-gast-op-Middachten Te gast op Middachten
Neem plaats aan tafel bij Kasteel Middachten, één van de fraaiste huizen van Nederland, en geniet de daar nog gekoesterde tafelcultuur. Met een aantal recepten.
Klik hier voor meer informatie
14,95
Per stuk
Food-Cookery-and-Dining-in-Ancient-Times Food, Cookery, and Dining in Ancient Times
Alexis Soyer's Pantropheon. Enlightening account of the many different aspects of food and its preparation by the ancient Greeks, Romans, Assyrians, Egyptians, and Jews.
Klik hier voor meer informatie
37,50
24,95
Per stuk
Aantal:
Tasting-the-Past Tasting the Past
The recipes are linked by introductory text, explaining the development of cooking in Britain through the ages.
Klik hier voor meer informatie
19,50
12,50
Per stuk
Aantal:
Consuming-Passions Consuming Passions
Dining from Antiquity to the Eighteenth Century. The social practice of dining over 2000 years.
Klik hier voor meer informatie
29,95
17,50
Per stuk
Aantal:
Aus-dem-Füllhorn-Roms Aus dem Füllhorn Roms
34 Originalrezepte aus der römischen Küche; Marcus Junkelmann.
Klik hier voor meer informatie
9,50
Per stuk
Cooking-and-Dining-in-Medieval-England Cooking and Dining in Medieval England
Study with recipes and with an eye to the real mechanics of food production and service: the equipment used, the household organisation, etc.
Klik hier voor meer informatie
27,50
Per stuk
Food-fit-for-Pharaohs Food fit for Pharaohs
A practical cookbook which reinterprets for the modern cook a fascinatingselection of delicious recipes to help you create food fit for pharaohs.
Klik hier voor meer informatie
12,50
4,95
Per stuk
Aantal:
Vlekken-en-Kruimels Vlekken en Kruimels
Een archeologische en culinaire verkenning van een Vlaamse stad (Aalst). Met recepten uit verschillende periodes.
Klik hier voor meer informatie
12,50
Per stuk
Aantal:
Oerdis Oerdis
Ons menu was vroeger zo gek nog niet. Met dagmenu's en recepten.
Klik hier voor meer informatie
9,50
Per stuk
Zu-Tisch-bei-den-Alten-Römern Zu Tisch bei den Alten Römern
A cultural history of eating and drinking and artefacts including kitchens, ovens, querns, cooking implements, ceramics and glass vessels. In Deutsch.
Klik hier voor meer informatie
21,00
12,50
Per stuk
Aantal:
Stuart-Cookery Stuart Cookery
Peter Brears Hardback, 96p, illus (English Heritage 2004) Including over thirty recipes from the 17th century, this book also reveals the turbulent history of this troubled time when the count...
Klik hier voor meer informatie
9,95
Per stuk
Georgian-Cookery Georgian Cookery
Jennifer Stead Hardback, 96p, b/w and col illus (English Heritage 1985, rev edn 2003) Big changes were underway in the Georgian kitchen caused by a general move off the land and into the...
Klik hier voor meer informatie
9,95
Per stuk
Aantal:
Feeding-the-Roman-Army Feeding the Roman Army
Sue Stallibrass and Richard Thomas (eds) Paperback, 169p, b/w illus (Oxbow Books 2008) These ten papers from two Theoretical Roman Archaeology Conference (2007) sessions bring together a growing...
Klik hier voor meer informatie
35,00
Per stuk
Feasting-with-the-Ancestors:-Cooking-through-the-Ages Feasting with the Ancestors: Cooking through the Ages
 Oswald Rivera Paperback, 277p, b/w figs (Sutton 2004)   This book is the Anglicised version of the American Pharaoh's Feast, with cups translated into grams and other measures o...
Klik hier voor meer informatie
12,00
Per stuk
Cooking-up-the-Past:-Food-and-Culinary-Practices-in-the-Neolithic-and-Bronze-Age-Aegean Cooking up the Past: Food and Culinary Practices in the Neolithic and Bronze Age Aegean
Cooking up the Past: Food and Culinary Practices in the Neolithic and Bronze Age Aegean Christopher Mee and Josette Renard (eds) Paperback, 378 pp. 2007 (Oxbow Books 2007) This volume focuses ...
Klik hier voor meer informatie
35,00
9,95
Per stuk
Aantal:
Table-Settings Table Settings
The Material Culture and Social Context of Dining, AD 1700-1900.
Klik hier voor meer informatie
45,00
9,95
Per stuk
Aantal:
Sapor-Limitis-de-Smaak-van-de-Limes Sapor Limitis, de Smaak van de Limes.
Romeinse recepten uit het gebied van Albania (Alphen aan de Eijn), Matilo (Leiden Roomburg) en Lugdunem (Katwijk).
Klik hier voor meer informatie
24,50
Per stuk
Aantal:
Het-geheim-van-de-keukenmeid Het geheim van de keukenmeid
Recepten uit de rijke keuken van de 18e eeuw 
Klik hier voor meer informatie
12,50
Per stuk
Aantal:
  1  2