Kleine geschiedenis van de Nederlandse Keuken 

Meerman, J. 

Harde kaft. Gebonden. zeer rijk geïllustreerd. Ambo / Anthos 2015 

Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken van Jacques Meerman is een fascinerende gastronomische reis door de Nederlanden. Meerman laat zien hoe onze gastronomische traditie in de loop van de eeuwen gevormd is door wereldse invloeden.

Door de Arabische landbouwrevolutie werden spinazie en bloemkool geïntroduceerd. In de middeleeuwen leerden we amandelen en de eerste exotische specerijen kennen. De ontdekking van Amerika in 1492 bracht sperziebonen en tomaten, en vanaf de zeventiende eeuw zouden de Indische kruiden ons eten op smaak brengen. 

Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken is voor de lezers van Gouden jarenvan Annegreet van Bergen en Amsterdam van Russell Shorto.
Mét recepten. 
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 20,99
Aantal: Bestellen

Voorraad