Wat kwam er op tafel aan het hof of bij de ambachtsman? Wat aten de soldaten als ze op veldtocht waren? Uit verschillende periodes zijn daarover verslagen bewaard. Wilt u zelf eens proeven? Probeer dan eens een recept uit onze kookboeken.




Bezig met laden...
visibility
shopping_cart

Viking and Slavic Cuisine

Recipes Included. About eating, as well as, winning, processing, preserving, and serving food.

19,95

visibility
shopping_cart

The Medieval Kitchen

A Social History with Recipes. more than 60 originally sourced recipes that can easily be prepared in today's modern home.

29,95

visibility
shopping_cart

Kookboek van de Middeleeuwen

Specerijen, pasteien en vasten. De 33 recepten zijn gebaseerd op bewaard gebleven teksten over koken uit de Middeleeuwen.

12,50

visibility
shopping_cart

Smaak! een geschiedenis van 120 recepten

29,99

visibility
shopping_cart

Kochen wie die Wikinger

Mit authentischen und nachempfundenen Rezepten. Eine Reise in die Vergangenheit die uns die Traditionen und Bräuche der Nordmänner lässt...

22,50

visibility
shopping_cart

Gladiatoren Kochbuch

Aus Untersuchungen stellte sich heraus dass die grundlegende Ernährung der Gladiatoren unserer modernen Sporternährung meilenweit voraus...

22,50

visibility
shopping_cart

Food and Feast in Medieval England

​​​​​​​Every aspect of medieval food is described here from hunting, fish-breeding, brewing and baking to hygiene, storage and the way in...

14,50

visibility
shopping_cart

Kookboek van de Gouden Eeuw

In het boek staan circa 30 authentieke recepten, zoals Lombardische eieren, een kervelsopje, pastei van geitenbok en kweepasta.

12,50

visibility
shopping_cart

Kulinarische Zeitreise.

Ein Kochbuch mit Rezepten von der Steinzeit bis ins Mittelalter. In Deutsch.

17,50

visibility
shopping_cart

Fine Dining.

Medieval Banqueting for beginners.

15,00

visibility
shopping_cart

De smaak van de Middeleeuwen

Bourgondisch banket voor beginners. Ee​n boekje vol middeleeuwse wetenswaardigheden en recepten, met een knipoog

15,00

visibility
shopping_cart

Kleine geschiedenis van de Nederlandse Keuken

Hoe onze gastronomische traditie in de loop van de eeuwen gevormd is door wereldwijde invloeden. Met recepten.

20,99

36%
visibility
shopping_cart

Tasting the Past

The recipes are linked by introductory text, explaining the development of cooking in Britain through the ages.

19,50

12,50

42%
visibility
shopping_cart

Consuming Passions

Dining from Antiquity to the Eighteenth Century. The social practice of dining over 2000 years.

29,95

17,50

visibility
shopping_cart

Vlekken en Kruimels

Een archeologische en culinaire verkenning van een Vlaamse stad (Aalst). Met recepten uit verschillende periodes.

12,50

40%
visibility
shopping_cart

Zu Tisch bei den Alten Römern

A cultural history of eating and drinking and artefacts including kitchens, ovens, querns, cooking implements, ceramics and glass...

21,00

12,50

visibility
shopping_cart

Georgian Cookery

9,95

78%
visibility
shopping_cart

Table Settings

The Material Culture and Social Context of Dining, AD 1700-1900.

45,00

9,95

visibility
shopping_cart

Sapor Limitis, de Smaak van de Limes.

Romeinse recepten uit het gebied van Albania (Alphen aan de Eijn), Matilo (Leiden Roomburg) en Lugdunem (Katwijk).

24,50

visibility
shopping_cart

Het geheim van de keukenmeid

Recepten uit de rijke keuken van de 18e eeuw 

12,50