De Middeleeuwen. 
De belangrijkste politieke, militaire en culturele ontwikkelingen in Europa 950-1450. 

Williams, H. 

Harde kaft met stofomslag. 1,4 kg. 224 pp. Zeer rijk geïllustreerd. Vertaling van: The Age of Chivalry (2011). Deltas 2013. 

De belangrijkste politieke, militaire en culturele ontwikkelingen in Europa 950-1450 De middeleeuwen zijn waarschijnlijk het meest miskende hoofdstuk uit onze Europese geschiedenis.
Vaak wordt dit tijdperk, dat begint na de val van het West-Romeinse Rijk en eindigt met de renaissance, ten onrechte samengevat als een periode van algemeen verval en grote armoede.
Maar tijdens de middeleeuwen werden ook heel wat belangrijke funderingen gelegd voor onze huidige samenleving en cultuur. Het was een tijd waarin machtige koninkrijken ontstonden in Engeland, Frankrijk en Spanje, een tijd van verstedelijking en ontwikkeling van de handel, een tijd waarin indrukwekkende romaanse en gotische kathedralen verrezen, een tijd van hoofse liefde en troubadours, en een tijd waarin de eerste universiteiten in Bologna, Parijs en Oxford werden opgericht.
Helaas werden de middeleeuwen ook gekenmerkt door veel geweld en bloedvergieten, door grootscheepse kruistochten, door de Honderdjarige Oorlog en door de vreselijke pandemie van de Zwarte Dood.
Historicus Hywel Williams brengt dit boeiende tijdperk opnieuw tot leven in dit prachtige, rijk geïllustreerde boek. Op een toegankelijke manier gidst hij u door het politieke, culturele en maatschappelijke verleden van Europa tijdens de hoge en late middeleeuwen.
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 39,95
Aantal: Bestellen

Voorraad