Firma P. Goedewaagen & Zoon, Fabrikantencatalogus uit 1906, voorzien van historische inleiding en naamregister.

D.H. Duco.

Paperback. 128 pp. Rijk geïllustreerd. Stichting Pijpenkabinet, Amsterdam. 2000.

Don Duco heeft zich als conservator van het Pijpenkabinet in Amsterdam decennia lang verdiept in de historie van deze intrigerende pijpenfabriek. Zodoende is hij als enige in staat de herkomst, betekenis en populariteit van de pijpenontwerpen te duiden. In de inleiding van deze monografie beschrijft hij de groei in pijpmodellen en ontrafelt het door de omvang onoverzichtelijke assortiment kleipijpen.

De integrale herdruk van de fabrikantencatalogus van 1906 geeft een compleet overzicht van het marktaanbod van dit belangrijke vaderlandse bedrijf. Van alle verkoopcatalogi is dit de meest uitgebreide. Van elke afgebeelde pijp is een heldere beschrijving opgenomen samen met informatie over herkomst van het model en de verkoopprijs.
Uniek daarbij is het verklarend register met de oorspronkelijke modelbenamingen.

Deze verbazingwekkende lijst met namen kon worden opgenomen dankzij de toevalsvondst van een cahier waarin de fabrikant vanaf 1880 zijn modellenbestand had opgetekend. Dit document, dat twee generaties lang zoek was, vormt ook de kroongetuige voor de reconstructie van de dateringen die in deze catalogus zijn opgenomen.

 
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 30,00 € 14,95
Aantal: Bestellen

Voorraad