Het geheim van De Kreeft

Bert Dijkink

Paperback. 48 pp. Zeer rijk geïllustreerd

Een spannend stripverhaal, ontleend aan de Middeleeuwse geschiedenis van Zwolle, waarbij feiten en fictie met elkaar verweven zijn tot een prachtig verhaal.
De jonge Alain gaat op zoek naar het graf van zijn voorvader die in Zwolle begraven moet zijn. 

Gegevens over monumentenzorg en archeologie worden hierbHet verhaal van ‘Het Geheim van de kreeft’ draait om de jonge Fransman Alain, die piano studeert aan het conservatorium van Zwolle.

Hij komt er bij toeval achter dat een Middeleeuwse voorvader van hem in de Grote Kerk begraven is, maar het graf is niet meer te vinden. Dan ziet hij een grafmonument waarop de afbeelding van een kreeft met een Latijnse tekst te zien is. Een kreeft met deze tekst maakt volgens hem deel uit van het familiewapen van zijn voorvaderen.

Dat kan toch geen toeval zijn en Alain meent er een zekere aanwijzing in te zien. Als hij samen met de mounumentenbeheerder besluit in het geheim van de kreeft –en van het verdwenen graf– te duiken, begint een avontuur vol mysterie en gevaar.

Bert Dijkink heeft met dit stripverhaal laten zien dat het goed mogelijk is om de verhalen uit de middeleeuwen en die van nu met de juiste dosis fantasie te verwerken zijn  tot een spannende speurtocht door de stad Zwolle. Daarmee komen voor jong en oud verhalen uit de geschiedenis van Zwolle tot leven.
Price details:
Price per unit:
€ 6,50
Quantity: Order