(Artikelnr: 9789088900860)

Noord-Brabantse Oudheden. Facsimile-editie Noordbrabants Oudheden aangevuld met enkele Archeologische Mengelwerken

Hermans, C.R.

Paperback. 352 pp. Geïllustreerd. Sidestone 2012.

Het boekwerk, stammend uit 1865, geldt als het eerste overzichtswerk van archeologische resten in Noord-Brabant. Noordbrabants Oudheden is te beschouwen als het fundament van de Brabantse archeologie waarin een schat aan gegevens is vastgelegd die anders verloren was gegaan.
De heruitgave bevat, naast een getrouwe facsimile van het boek, een uitgebreide inleiding die ingaat op het leven van Dr. Hermans, de betekenis van Noordbrabants Oudheden en de geschiedenis van het Noordbrabants Genootschap. Daarnaast zijn er enkele gerelateerde artikelen (zogenaamde ‘mengelwerken’) opgenomen, ook van de hand van C.R. Hermans.

​Deze bijzondere publicatie is tot stand gekomen in samenwerking tussen het Brabants Genootschap, de Provincie Noord-Brabant, Brabants Heem, de Monumentenfederatie Noord-Brabant, Erfgoed Brabant en Sidestone Press. Met de uitgave van deze facsimile worden de gegevens opnieuw ontsloten en zijn ze weer eenvoudig te raadplegen. Bovendien geeft het boek een interessant beeld van het prille begin van de archeologiebeoefening in Brabant.
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 34,95 € 14,95
Aantal: Bestellen

Voorraad