Boeken voor iedereen die wel eens 'iets anders' wil eten!
Voor re-enecters en anderen die wat dieper door willen dringen in een historische periode is het interessant om naast gegevens uit opgravingen en de geschiedenis ook eens te kijken naar het belangrijkste onderwerp uit het dagelijks leven: eten en drinken.
Lees onze kookboeken over tafelmanieren, diners aan het hof en het eten thuis, vanaf de Prehistorie tot aan de Nieuwe tijd.
Probeer een van de overgeleverde recepten, al dan niet aangepast aan de 21ste eeuw, zelf uit.


» Cookbooks


Loading...
Photo Description Price
 
Stuart-Cookery Stuart Cookery

Peter Brears Hardback, 96p, illus (English Heritage 2004) Including over thirty recipes from the 17th century, this book also reveals the turbulent history of this troubled time when the countr...
9,95
per stuk

Zu-Tisch-bei-den-Alten-Römern Zu Tisch bei den Alten Römern

A cultural history of eating and drinking and artefacts including kitchens, ovens, querns, cooking implements, ceramics and glass vessels.
21,00
per stuk

Oerdis Oerdis

Ons menu was vroeger zo gek nog niet
9,50
per stuk

Vlekken-en-Kruimels Vlekken en Kruimels

Een archeologische en culinaire verkenning van een Vlaamse stad (Aalst); K. De Groote ea.
12,50
per stuk

Food-fit-for-Pharaohs Food fit for Pharaohs

A practical cookbook which reinterprets for the modern cook a fascinatingselection of delicious recipes to help you create food fit for pharaohs.
12,50
per stuk

The-Shakespeare-Cookbook The Shakespeare Cookbook

Dalby, A., M. Dalby. Stijve kaft. 144 pp.  Very richly illustrated. British Museum Press 2012.  Shakespeare's working life, from about 1590 to 1615, was not only a period of ric...
14,25
per stuk

Cooking-Apicius.-Roman-Recipes-for-Today Cooking Apicius. Roman Recipes for Today

Here is a banquet to satisfy the most luxurious Roman gourmet.
12,50
per unit

Cooking-and-Dining-in-Medieval-England Cooking and Dining in Medieval England

There was much good eating and careful cooking in medieval England
27,50
per unit

Food-&-Drink-in-Archaeology-3 Food & Drink in Archaeology 3.

University of Nottingham Postgraduate Conference 2009
37,50
per unit

Food-and-Drink-in-Archaeology-2 Food and Drink in Archaeology 2

Universtity of Nottingham Postgraduate Conference 2008
27,50
per unit

Food-and-Drink-in-Archaeology-1 Food and Drink in Archaeology 1

University of Nottingham Postgraduate Conference 2009.
37,50
per stuk

Eating-and-drinking-in-Roman-Britain Eating and drinking in Roman Britain

From archaeological sources, and environmental evidence such as animal bone and seeds, this book illuminates eating and drinking choices, providing invaluable insights into how the Romans regarded their world.
32,50
per unit

Food-and-drink-in-Archaeology-3 Food and drink in Archaeology 3

University of Nottingham Postgraduate Conference 2009
37,50
per unit

9789076297491 9789076297491

​​​​​​​Herberg- en drinkscènes in de Belgische Schilderkunst 
12,50
per unit

Haremnavels-leeuwenmelk-en-aubergines Haremnavels, leeuwenmelk en aubergines

Culinair erfgoed uithet Ottomaanse Rijk 
12,50
per unit

Garum-&-Pissalat Garum & Pissalat.

De la pêche à table mémoires d'une tradition. En Francais.
15,00
per unit

Smaken-verschillen.-Over-tafelen-en-mode-in-West-Europa-van-500-tot-nu Smaken verschillen. Over tafelen en mode in West-Europa van 500 tot nu

Over de verschillen in levensstandaard tussen de betere klassen en de brede massa, favoriete gerechten en het veranderend modebeeld.
7,90
per unit

Das-Römer--kochbuch Das Römer- kochbuch

22,50
per unit

  1 2  3