(Artikelnr: 9789040078194)

Tien eeuwen kasteel de Haar. Wat een weelde.

Heijenbrok, J., G. Steenmeijer, K. Timmers red.

Harde kaft met stofomslag. 608 pp. Zeer rijk geìllustreerd. W BOOKS 2013.

Tien eeuwen Kasteel de Haar is een monumentale uitgave over het grootste en meest sprookjesachtige kasteel van Nederland. Voor de Eerste Wereldoorlog reconstrueerde en completeerde architect Pierre Cuypers het kasteel van een eeuwenoude ruïne tot een Gesamtkunstwerk. Ter gelegenheid van de voltooiing van de restauratie van het Kasteel in 2011 verschijnt deze omvangrijke monografie onder redactie van Jacqueline Heijenbrok, Guido Steenmeijer en Katrien Timmers in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Stichting Kasteel de Haar.

Tien eeuwen Kasteel de Haar is prachtig geïllustreerd met oude en nieuwe foto’s, tekeningen en kaarten. Het boek vertelt het complete verhaal van Kasteel de Haar, van de archeologische resten uit de Middeleeuwen tot aan de recent voltooide restauratie en de nieuwe bevindingen die daarin zijn gedaan. Over de lange geschiedenis van het landgoed en het kasteel, zijn bewoners, het park eromheen en de decoraties in het Kasteel.

Met bijdragen van: 
Cor Bouwstra, Jacqueline Heijenbrok, Jan H. Huiting, Mariëtte Kamphuis, Ben Kooij, Wendy Landewé, Hugo Landheer, Diny van der Leest-Brand, Wies van Leeuwen, René van der Mark, Ben Olde Meierink, Hanneke Ronnes, Guido Steenmeijer, Meindert Stokroos, Leo Tebbens, Katrien Timmers en André Viersen.
 
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 59,95

Voorraad