Van Rome naar Romeins. De diversiteit van het Romeinse Rijk. 

Hupperetz, W., O. Kaper, F. Naerebout, M.J. Versluys. 

Paperback. 184 pp. Zeer rijk geïllustreerd. W-BOOKS 2014. 

Hoe Romeins was het Romeinse Rijk eigenlijk? Het boek Van Rome naar Romeins gaat in op deze vraag. Het boek maakt zichtbaar hoe gevarieerd het Romeinse Rijk is geweest. Van Egypte tot aan de Rijn in Nederland zijn Romeinse invloeden terug te vinden.
Nieuwe inzichten tonen aan dat de Romeinen ook inheemse gebruiken mee terug namen. Door voorwerpen uit het Middellandse Zeegebied, Egypte en de Lage landen te laten zien worden de diversiteit en wisselwerking tussen deze drie regio's geïllustreerd.

De diversiteit kunnen we slechts begrijpen als we die Romeinse wereld bestuderen als een geheel en in de context van de wereldgeschiedenis. Dat gebeurt aan de hand van zeven thema’s die samen een veelomvattend overzicht bieden. Om het lokale aspect te belichten, richten we daarbij de aandacht op drie verschillende gebieden: het Italisch schiereiland, Egypte en onze eigen Lage Landen.

Het Romeinse Rijk heeft ontelbare gezichten, enkele belangrijke ervan worden hier uitgelicht. Daarmee ontstaat een caleidoscopisch beeld van een wereld in verandering – en een nieuw beeld van het Romeinse Rijk, dat helpt om vastgeroeste denkbeelden weer in beweging te brengen. 

 Dit boek is verschenen bij de tentoonstelling: 'Keys to Rome, het Romeinse Rijk ontsloten' die is te zien  van 24 september 2014 t/m 15 maart 2015 in het  Allard Pierson Museum in Amsterdam.
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 24,95 € 5,00
Aantal: Bestellen

Voorraad