Kleine verhalen

Harry van Enckevort (ed)

Paperback, 0,52 kg. 114 pp. Rijk geillustreerd. Archeologische Rapporten Nijmegen 51. Gemeente Nijmegen 2014.

De laatste jaren heeft de archeologie van de Tweede Wereldoorlog langzaam maar zeker een eigen plaats verworven in de Nederlandse archeologie. Zo ook in Nijmegen en omliggende gemeenten. De militaire werkzaamheden aan de vooravond van de oorlog, het bombardement van 22 februari 1944, de gevechten tijdens de bevrijding in september van dat jaar (Market Garden), de Duitse beschietingen in de daarop volgende maanden en de voorbereidingen voor operatie Veritable hebben veel archeologische resten in de bodem achter gelaten.
Tijdens de 25 jaar dat Bureau Archeologie en Monumenten van de gemeente Nijmegen archeologisch onderzoek doet zijn honderden resten uit de jaren 1939-1945 gevonden.
70 jaar na de bevrijding van Nijmegen worden in dit boek van een aantal voorwerpen en grondsporen de bijbehorende verhalen verteld. Deze beperken zich niet tot Nijmegen, ook een aantal voorwerpen uit omliggende gemeenten krijgt een verhaal. Zij gaan over typisch militaire zaken als wapentuig, helmen, schoenen, serviesgoed, schuilloopgraven en bunkers, maar ook civiel materiaal als keukengerei, dat in de chaotische dagen van de bevrijding van Nijmegen verloren is gegaan, komt aan bod.


 
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 19,95 € 2,50
Aantal: Bestellen

Voorraad