Kanonnen, Klokken, Kandelaars. Koper en brons uit Rotterdam.

Schadee, N., I. de Jager, L. van der Zeeuw.

Paperback. 120 pp. Rijk geïllustreerd. Waanders Uitgeverij ism het Historisch Museum Rotterdam 1999.

De kanonnen , klokken en kandelaars die in deze publicatie en de tentoonstelling in het Schielandshuis de titelrol kregen, hebben bij al hun verschillen één eigenschap gemeen; zij zijn gemaakt door brons-en geelgieters die evenzeer oog hadden voor het praktische doel dat deze voorwerpen moesten dienen als voor fraaie vormgeving en decoratie.

Publicatie bij de gelijknamige tentoonstelling in het Schielandshuis (Historisch Museum) te Rotterdam. Tevens verschenen als bestandscatalogus van brons- en geelgietwerken, aanwezig in het Historisch Museum te Rotterdam.

De catalogus bevat drie hoofdartikelen waarin respectievelijk de productie van messing en brons, koper en brons, en de geelgieters te Rotterdam worden behandeld. Naast technische aspecten komen tevens esthetische aspecten aan bod, bijvoorbeeld aan de hand van het bekende Erasmus-standbeeld.

De toepassingen van de verschillende materialen (kanonnen, kandelaars, klokken en vijzels) worden ruimschoots besproken. Dan volgt het catalogusgedeelte (75 nummers) waarin goede beschrijvingen van de objecten worden gepresenteerd. Tot slot zijn een naamlijst en een reeks biografieën van Rotterdamse gieters opgenomen. Voor de deskundige en liefhebber een waardevolle publicatie.
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 24,50
Aantal: Bestellen

Voorraad