Huizen In Nederland. Friesland en Noord-Holland.
Meischke, R., H.J. Zantkuijl, W. Raue, P.T.E.E. Rosenberg.
Stijve kaft met flappen, 336 pp. Zeer rijk geïllustreerd in z/w. Waanders Uitgevers derde druk 2002.

Huizen in Nederland. Friesland en Noord-Holland is het eerste deel uit een reeks van vier over de rijke geschiedenis van het Nederlandse woonhuis. 
Dit standaardwerk biedt met 575 zwart/wit illustraties een overzicht van de ontwikkeling van het woonhuis in het Friese en Noord-Hollandse gebied, behalve Amsterdam. Daarnaast behandelt het de architectuur en de geschiedenis van de 75 unieke huizen die de Vereniging Hendrick de Keyser in dit gebied bezit. De overvloed aan foto's laat prachtige details en constructies zien. Plattegronden en doorsneden op schaal maken de materie inzichtelijk. Aan Amsterdam zal geheel deel II gewijd worden. Deel III gaat over de huizen in Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant, deel IV behandelt Oost-Nederland en Utrecht. 
Huizen in Nederland is de opvolger van de reeds lang uitverkochte publicatie Het Nederlandse woonhuis van 1300-1800 uit 1969.

Architectuurhistorische verkenningen aan de hand van het huizenbezit van de Vereniging Hendrick de Keyser in Friesland en Noord-Holland (m.u.v. Amsterdam). Het boek is opgebouwd uit twee delen. Het eerste deel geeft zowel een beeld van de woonhuisontwikkeling als van de organisatie van het bouwvak in dit gebied tot circa 1850. Het tweede deel vormt als het ware en catalogus van het huizenbezit van de Vereniging. Per pand wordt er een situatie- en historische beschrijving gegeven. Aan de hand van foto's, plattegronden en opstanden worden de panden beschreven en de oude situaties gereconstrueerd. Het boek bevat meer dan 250 tekeningen en zwart-wit foto's. Eerder verscheen van de hand van Meischke en Zantkuijl o.a. 'Het Nederlandse woonhuis van 1300-1800' (1969). Dit nieuwe, goed gedocumenteerd, specialistisch onderzoek naar het Nederlandse woonhuis op basis van de huizencollectie van 'Hendrick de Keyser' (de eerste uit een reeks van vier), is een kostbaar bezit voor de grote bibliotheken.
 
Price details:
Price per unit:
€ 50,00

Stock

Relevant products