In 't Ven, I. 

Harde kaft. 260 pp. Rijk geïllustreerd. Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed (VIOE) 2011.

De zevende Relicta brengt onder meer een bijdrage over de Duitse soldatenkerkhoven uit de Eerste Wereldoorlog in Vlaanderen. Komen verder ook aan bod: middeleeuws leer uit Dendermonde en Ninove, de eerstesteenlegging van de Gentse Sint-Pietersabdijkerk in 1629, een depotvondst met 18de-eeuwse zilveren munten uit Zoersel, de mogelijkheden van laseraltimetrie voor de kartering van Celtic Fields in de Belgische Kempen, het geïntegreerd bouwhistorisch en dendrochronologisch onderzoek van de Onze-Lieve-Vrouwhemelvaartkerk in Damme, de bewaringstoestand van het wrak van de Belgica, en tot slot de administratieve actualisatie van de inventaris van het bouwkundig erfgoed in Vlaanderen.

1. Guido Creemers, Erwin Meylemans, Joyce Paesen & Marc De Bie. Laseraltimetrie en de kartering van Celtic Fields in de Belgische Kempen: mogelijkheden en toekomstperspectieven 
 
2. Jan Moens. Middeleeuws leer voor het voetlicht. Schoenen en andere leervondsten uit archeologisch onderzoek op de Grote Markt in Dendermonde (prov. Oost-Vlaanderen) 
 
3. Vincent Debonne & Kristof Haneca. Baksteen en boomringen: een verfijnde bouwchronologie van het hallenkoor van de Onze-Lieve-Vrouwkerk te Damme (prov. West-Vlaanderen)
 
4. Jan Moens, Sigrid Klinkenborg, Wouter De Maeyer, Cateline Clement & Bart Cherretté. Afval van schoenlappers/oud-schoenmakers en versleten schoeisel uit Ninove (prov. Oost-Vlaanderen)
5. Dagmar Germonprez & Anne-Françoise Morel. Rituele betekenisgeving bij de contrareformatorische kerkbouw: de eerstesteenlegging van de Sint-Pietersabdijkerk in Gent (1629)(prov. Oost-Vl.) 
 
6. Luk Beeckmans & Jasmine Cryns. Een depotvondst met 18de-eeuwse munten uit Zoersel (prov. Antwerpen) 
 
7. David Gregory, Poul Jensen, Kristiane Strætkvern, Tom Lenaerts & Marnix Pieters. A preliminary assessment of the state of preservation of the wreck of the Belgica

8. Anette Freytag & Thomas Van Driessche. Die Deutschen Soldatenfriedhöfe des Ersten Weltkriegs in Flandern 
 
9. Elise Hooft. Bouwkundig erfgoed in kaart gebracht. Methodologie en conclusies van de administratieve actualisatie van de inventaris van het bouwkundig erfgoed in Vlaanderen
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 40,00 € 15,00

Voorraad

Relevante producten