Een korte geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.

Tanja, R.

Paperback. 192 pp. BBNC Uitgevers 2013.

In 2014 is het precies 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Deze oorlog is ongetwijfeld de best gedocumenteerde uit de hele geschiedenis. Hele bibliotheken zijn er volgeschreven over de heldendaden van bevrijders, de misdaden van de nazi’s en de inertie van veel gewone mensen in deze periode. Er staan boekenkasten vol met deelonderwerpen: krijgsgeschiedenis, concentratiekampen, Jodenvervolging, oorzaak en gevolg van WO II, bezetting, biografieën van hoofdrolspelers, en ga zo maar door.
      In Een korte geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog zet Roel Tanja nog eens op een rijtje welke feiten er tussen 1 september 1939 (Molotov-Ribbentrop Pact) en 2 september 1945 (Japanse capitulatie op de SS Missouri) plaatsvonden. In ruim honderd korte hoofdstukken worden alle gebeurtenissen opgesomd, zodat de lezer eens te meer een overzicht krijgt van hoe de oorlog verliep. Te vaak raken mensen immers de weg kwijt in het woud van boeken, documentaires en films over de oorlog. Nog steeds heeft de Tweede Wereldoorlog grote invloed op het doen en denken in Nederland. De generatie die de oorlog bewust heeft meegemaakt, slinkt snel; de kennis van het verloop van de Tweede Wereldoorlog daarmee eveneens.
     Leo Vroman dichtte: ‘Kom vanavond met verhalen / hoe de oorlog is verdwenen’ (…) en hieraan wil Een korte geschiedenis van de Tweede Wereldoorlogproberen te voldoen.
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 14,95
Aantal: Bestellen

Voorraad

Relevante producten