Huizen in Nederland. De negentiende en twintigste eeuw 
Architectuurhistorische verkenningen aan de hand van het bezit van Vereniging Hendrick de Keyser 

Krabbe, C.P., D. Broekhuizen, N. Smit 

Stijve kaft met flappen. 456 pp. Zeer rijk geïllustreerd. Waanders uitgeverij Zwolle 2018 

De 100-jarige Vereniging Hendrick de Keyser bezit een unieke collectie historische woonhuizen. Minder bekend is dat de Vereniging gedurende de laatste 25 jaar deze verzameling behoedzaam en selectief heeft uitgebreid met bijzondere huizen, gebouwen en interieurs uit de 19de en 20ste eeuw, van fraaie interieurs in empirestijl tot huizen van Rietveld en de Bossche School.

In dit standaardwerk, een vervolg op de vierdelige serie 'Huizen in Nederland', wordt de ontwikkeling van het Nederlandse woonhuis in deze twee eeuwen geschetst en openen de panden van de Vereniging zich voor de lezer. In het boek wordt aandacht besteed aan de ruimtelijke opzet, de vormgeving en de rol van architecten, bouwkundigen en ambachtslieden, maar ook aan het interieur en het gebruik van het huis.

De dynamiek van het beschreven tijdvak komt tot uitdrukking in het verdwijnen van het ambachtelijke karakter van de woonhuisarchitectuur, de introductie van industrieel vervaardigde bouwmaterialen en een sterk toenemende bouwproductie.
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 51,35
Aantal: Bestellen

Voorraad