Het Scheepvaartmuseum. Verhalen over de zee in 100 iconen. 

Spits, E., S. Bosmans, R. Daalder (eindredactie). 

Harde kaft. 176 pp. Zeer rijk geïllustreerd. W Books 2013. 

Het Scheepvaartmuseum toont de topstukken uit de collectie van Het Scheepvaartmuseum. De conservatoren, onder redactie van Elisabeth Spits, Sarah Bosmans en Remmelt Daalder, tonen de verborgen schatten uit het museum. Het zijn zeer diverse voorwerpen: een portret van Michiel de Ruyter uit 1669, een poolbroek van schapenvacht uit 1947, een penschilderij van Willem van de Velde de Oude uit 1668 en een reddingsvest uit 2012. Al deze voorwerpen vertellen een interessant of onverwacht verhaal en weerspiegelen de rijke collectie van Het Scheepvaartmuseum.

De vier thema’s die voor Het Scheepvaartmuseum leidend zijn in de collectievorming, zijn ook in het boek als leidraad gebruikt: Nederland als maritieme natie, de zee als bron van inspiratie, Nederland en de wereld, en de zee als nieuwe uitdaging. Vier topstukken uit het museum krijgen extra aandacht in het boek: ’s Lands Zeemagazijn, de Koningssloep, de replica van de Oost-Indiëvaarder ‘Amsterdam’ en de ijsbreker ‘Christiaan Brunings’ uit 1900.


Over de auteurs:

Elisabeth Spits (conservator schepen en techniek), drs. Sarah Bosmans (junior conservator kunstnijverheid) en dr. Remmelt Daalder (senior conservator schilderijen, tekeningen en prenten) voerden de redactie over het boek.

De overige bijdragen zijn van drs. Cécile Bosman (conservator maritieme kunst), Rosanne Baars MA (promovendus Universiteit van Amsterdam), drs. Henk Dessens (directeur collecties), drs. Sara Keijzer (junior conservator fotografie en film), prof. dr. Joost C.A. Schokkenbroek (hoofdconservator wetenschapsprogramma’s) en Diederick Wildeman (conservator zeevaartkunde en bibliotheekcollecties).

Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 19,95 € 5,00
Aantal: Bestellen

Voorraad