Hans Kroeze en Paulina Nijs

Hardcover, 224 pp.

Het dagelijks leven van de kloosterling is een van de meest fascinerende en tot de verbeelding sprekende onderwerpen van de kloostergeschiedenis. Van hem of haar werd discipline geëist als het ging om de dagindeling.
Het gemeenschappelijke gebed was de basis, waar omheen al het andere werd georganiseerd. Die structuur kwam er onder andere door de Regula Sancti Benedicti, de standaardvoorschriften voor het kloosterleven van de hand van Benedictus.
Het dagelijks leven werd in hoge mate bepaald door de plaats van de kloosterling in de gemeenschap en in welke tijd hij leefde. Spreken we over de abt, een monnik, een non, een novice of een lekenbroeder? Van welke orde is de kloosterling - een contemplatieve orde, een bedelorde, wereldheren? Welke taken vervulde de kloosterling in zijn of haar klooster; boeken kopiëren of afschrijven, eten koken, de zieken verzorgen, bedelen, preken? In dit tweede deel van De middeleeuwse kloostergeschiedenis van de Nederlanden staan tal van deze aspecten centraal.
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 25,00
Aantal: Bestellen

Voorraad