De Eerste Wereldoorlog herdacht.

Sheffield, G.

Harde kaft. In luxe karonnen box. 132 pp. Zeer rijk geïllustreerd. Met CD met Engels gesproken verhalen van ooggetuigen en vele facsimile's. Lido WPG 2013.

Honderd jaar nadat de Oostenrijkers de eerste schoten van de oorlog afvuurden tegen de Serviërs, worden de gebeurtenissen van de Eerste Wereldoorlog nog steeds tot de meest vernietigende en traumatische uit de geschiedenis gerekend. Van de gruwelijke bloedbaden aan de Somme, bij Arras en bij Passendale tot de koloniale campagnes in Afrika, Mesopotamië en Palestina, van de revolutie in Rusland tot de burgeroorlog in Ierland: ‘De Eerste Wereldoorlog herdacht’ brengt de conflicten van 1914-1918 als nooit tevoren tot leven.

De verhelderende teksten van Gary Sheffield werden aangevuld met meer dan 200 foto’s en kaarten van veldslagen, en meer dan 30 facsimile’s van unieke documenten – oorlogsdagboeken van individuele manschappen en van eenheden, zowel als brieven, geheime plannen en telegrammen, orders, landkaarten en affiches – die zich in musea en archieven over de hele wereld bevinden en zorgvuldig door de auteur werden geselecteerd, waaronder:
-       De orders van Brits oorlogsminister Kitchener aan de British Expeditionary Force, die in 1914 naar Frankrijk werd gestuurd.

-       Een brief waarin het Kerstbestand van 1914 wordt beschreven.

-       Douglas Haigs handgeschreven kladversie van zijn befaamde ‘Met de rug tegen de muur’-order.

Deze publicatie, die tot stand kwam in samenwerking met het Imperial War Museum, is de ultieme interactieve gids tot de Grote Oorlog. De CD in dit boek (in een mooie en handige hardcover box) bevat een reeks Engelstalig gesproken getuigenissen uit de eerste hand van veteranen, getiteld ‘We Fought on the Western Front’.

Gary Sheffield is wereldwijd een van de meest vooraanstaande experts op het gebied van de militaire geschiedenis van WO I. Hij is professor in oorlogsstudies aan de Universiteit van Birmingham en auteur van een groot aantal boeken, waaronder de bestsellers ‘Forgotten Victory’ en ‘The First World War in 100 Objects (2013). Ook was hij medesamensteller van het boek ‘Dougles Haig War Diaries and Letters 1914-1918’.

Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 49,95

Voorraad