Het Goud van Kampen 
De avonturen van Kim en Eddy deel 1 

Vliet van, A., P. Reichenbach 

Paperback. 36 pp. Zeer rijk geïllustreerd Pear Productions 2007 

en spannend stripverhaal over een wilde jacht op een goudschat, die ergens in de oude Hanzestad Kampen verborgen ligt. Brugklassers Kim en Eddy, het Duitse echtpaar Udo en Brunhilde Donnerwetter en de louche antiquair Blauwvinger met zijn trawanten zijn allemaal op zoek naar hetzelfde, maar wie gaat er uiteindelijk met het goud vandoor?

Dit stripverhaal is gesitueerd in Kampen en bedoeld om interesse te wekken voor deze Hanzestad door een spannend verhaal te vertellen met daarin twee brugklassers in de hoofdrol: Kim en Eddy.
Flashback naar Kampen in 1545. De gebroeders Donderweder verrijken zich als aannemers op onethische wijze. Vóór hun arrestatie weten zij nog juist hun schatkist te verbergen. Twee documenten geven de plaats aan waar de schat zich bevindt. De louche antiquair Blauwvinger uit Zwolle overhandigt aan het Duitse echtpaar Udo en Brunhilde Donnerwetter een doos met archiefstukken, waardoor Udo Donnerwetter op het idee komt om in Kampen naar de schat te zoeken. Hij wordt echter gevolgd door twee handlangers van Blauwvinger.

Kim en Eddy raken bij de speurtocht betrokken en samen met een journalist gaan ook zij op zoek naar de schat. Deel uit 'De avonturen van Kim & Eddy'*. Stripverhaal in komische stijl, felle kleuren, met aandacht voor de historische achtergrond en de topografie van Kampen. Vrij veel tekst. Speelse lay-out. Komische scènes. Grappige karaktertekeningen. In de eerste plaats voor kinderen bedoeld, maar ook leuk voor volwassenen.
 
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 6,50
Aantal: Bestellen

Voorraad

Relevante producten