Pieter Claesz PB 
Meester van het stilleven in de Gouden Eeuw. 

Biesboer, P. ea 

Paperback. 144 pp. Zeer rijk geïllustreerd Waanders 2004  

Pieter Claesz (Berchem 1596/97-1660 Haarlem) is één van de belangrijkste Nederlandse zeventiende-eeuwse stillevenschilders. Hij had zich in 1620 vanuit Antwerpen in Haarlem gevestigd. Al snel maakte hij zich los van de Antwerpse traditie en ontwikkelde hij zich tot een vernieuwend kunstenaar.

In de periode van 1620 tot 1645 bracht Pieter Claesz het stilleven als prominent vernieuwer tot volmaakte ontwikkeling. Hij is een kunstenaar die het alledaagse, een enkele roemer, een tinnen bord, een broodje en een haring, met minimale middelen weet weer te geven in een monumentaliteit, waar een betoverende schoonheid van afstraalt.

In dit rijk geïllustreerde boek zijn bijna vijftig werken opgenomen, aangevuld met prachtige details, die representatief zijn voor zijn artistieke ontwikkeling. In de inleidende artikelen wordt dieper ingegaan op de artistieke ontwikkeling van Pieter Claesz, zijn plaats in de ontwikkeling van de stillevenschilderkunst, het vanitasstilleven en de etenswaren in zijn schilderijen.
 
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 20,00
Aantal: Bestellen

Voorraad