Thuis is een monument 
Leven in beschermd erfgoed in Vlaanderen  

Martens, D.

Harde kaft. 190 pp. Rijk geïllustreerd. Davidsfonds 2010 

Veel beschermde monumenten in Vlaanderen zijn gewoon bewoond. Laat je verrassen door de grandeur van grafelijke kastelen of door de sobere charme van oude herenhuizen. Beleef de authenticiteit van wonen in een watermolen of pastorie en geniet van de rust in een kluis of abdij.

Dirk Martens klopte aan bij enkele bewoners en hun beschermd monument. Stuk voor stuk huizen met een ziel, die de bewoners soms moeten delen met geesten uit het verleden. Dure restauraties, vochtproblemen, tocht en koude: leven in een beschermd monument is niet altijd een pretje. Maar dat weegt niet op tegen het privilege om te ‘huizen’ in een huis met een verhaal. Maak kennis met de passie van de huidige bewoners die van een oud huis opnieuw een thuis hebben gemaakt. Hun inspanningen redden ons waardevol erfgoed van verval en verwaarlozing.

Een mooi en origineel verhalenboek met prachtige foto’s van de bekende fotograaf Stefan Dewickere. De foto’s geven een reële inkijk in hoe men ‘thuis’ kan zijn in een monument. Auteur Dirk Martens is journalist bij Het Nieuwsblad. Bij Davidsfonds/Leuven verschenen van hem het prestigieuze naslagwerk Schoonheid van toen. Antiek in de Lage Landen 800-1958 en de bundel Op een kier. Markante verhalen achter historische gebouwen.
 
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 19,95
Aantal: Bestellen

Voorraad