(Artikelnr: 9789085069348)

Bijzondere bomen in Nederland 
250 verhalen 

Moens, F. 

Harde kaft. 408 pp. Zeer rijk geïllustreerd. Bomenstichting 2010 

Overal in Nederland staan monumentale bomen: mooie, bijzondere en soms zeldzame bomen die sinds mensenheugenis een plein of laan domineren en vaak omgeven zijn met verhalen. Dit boek vertelt hun rijke geschiedenis.

Bomen zijn de onmisbare metgezel van de mens. Ze geven schaduw en beschutting, ze leveren bouwmateriaal en brandhout. En bijna iedereen vindt ze mooi. Dat geldt vooral voor de bomen die monumentaal worden genoemd: exemplaren die zich door hun ouderdom, omvang of andere bijzondere eigenschappen onderscheiden. Ze worden gekoesterd en beschermd – maar vaak ook bedreigd: door verwaarlozing, door kaplustige planologen en wethouders, en zelfs door hun eigen sterfelijkheid. over deze bomen gaat dit boek.

Per provincie beschrijven de auteurs de meest bijzondere bomen van Nederland, met veel aandacht voor 'het verhaal achter de boom': de legenden en anekdoten die met de bomen zijn verbonden. Dit boek is geschreven in opdracht van de Bomenstichting, die zich in 2010 veertig jaar inzet voor het behoud van de monumentale bomen in Nederland 
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 39,50
Aantal: Bestellen

Voorraad