(Artikelnr: 9789490132057)

Depot. De verborgen schatten van het Rijk.

Nillissen, J.

Harde kaft. 132 pp. Zeer rijk geïllustreerd. Uitgeverij Luctor et Emergo 2012.

Voor dit prachtige boek werden honderd objecten gekozen en gefotografeerd. Met een grote verscheidenheid aan voorwerpen, uit verschillende tijdperken en vervaardigd uit diverse materialen, kwam een zeer gevarieerde selectie tot stand. Zo zijn er borden en glazen, gebruiksvoorwerpen en pronkstukken. ivoor, zilver, kristal en porselein. Boeken, schilderijen, tekeningen en foto's. Zelfs de piano van koning Willem II uit 1844, maar ook een schitterend houten beeld van St. Florian uit 1450 en een musket uit 1780. Het geheel geeft een mooi beeld van de rijkdom van onze vaderlandse geschiedenis.
Eindelijk krijgt een breed publiek de kans kennis te maken met een aantal topstukken uit de uitgebreide collectie van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, dat anders verborgen zou blijven. De selectie die voor dit boek gemaakt werd, is zo gevarieerd, dat iedereen met enige interesse in (kunst)geschiedenis of die belangstelling heeft voor de tijdloze objecten uit de kunst en kunstnijverheid uit ons verleden, zijn hart kan ophalen.
Dit is vanzelfsprekend slechts een klein deel van de totale collectie die de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed beheert. Dit is het eerste deel van wat misschien een reeks kan worden, zodat ook een breed publiek de schoonheid van deze objecten kan ervaren.
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 40,00 € 20,00
Aantal: Bestellen

Voorraad