Castle Hex. A princely estate revealed

Chris de Maegd

Hardcover, 223 pp. 2007

Over de diverse stijl- en landschapstuinen van het 18e eeuwse Kasteel van Hex, in de gemeente Heers in Haspengouw (België)

Het Kasteel van Hex, in de gemeente Heers in Haspengouw, werd gebouwd in de 18de eeuw en wordt omringd door diverse stijl- en landschapstuinen uit dezelfde periode. Het kasteel, een U-vormige constructie in classicistische stijl, werd rond 1770 opgetrokken als zomerverblijf en jachtslot voor Graaf Karel van Velbrück, prins-bisschop van Luik.
Velbrück was een verlichte humanist, met grote voorliefde voor kunsten, wetenschappen én natuur. Het lusthof was zijn persoonlijke eigendom en ging over naar zijn erfgenamen, die het ook nu nog altijd in bezit hebben en met liefde en respect onderhouden.
Ook de kasteeltuinen en beplanting zijn door de eeuwen heen bewaard gebleven en met zorg onderhouden. Een van de hoogtepunten vormt de collectie oude en wilde rozen, gedeeltelijk nog de originele 18de-eeuwse struiken. De moestuin van twee hectare, met bijbehorende traditionele groentekelder, nog steeds in gebruik, en een park in Engelse landschapsstijl vormen slechts enkele van de andere redenen om Hex in dit boek – of in het echt – een bezoek te brengen. De tuinen van Hex vormen een arcadisch landschap van grote schoonheid en authenticiteit.
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 30,00
Aantal: Bestellen

Voorraad