De Grafkamer van Huissen. Opgravingen in het kader van de aanleg van nieuwbouwlocatie Loovelden ADC monografie 23

L.M.B. van der Feijst, L.P. Verniers en E. Blom (red)

Paperback, 278 pp. ADC 2017
 
Deze ADC monografie 23 geeft een schat aan informatie over het onderzoek naar het grafveld van Huissen, onder meer door de vondst van een zeer rijk elitegraf. Dit rijkste graf bleek te zijn aangelegd in een grafkamer die uit twee compartimenten bestond. In het eerste lagen de crematieresten en een scala aan grafgiften van aardewerk, glas en brons. In het andere lagen de resten van de brandstapel en de daaraan meegegeven goederen en voedsel. Op het deksel van de grafkamer stonden nog meer grafgiften. Deze ware schatkamer en het onderzoek van de overige begravingen hebben een nieuwe impuls gegeven in het onderzoek naar het crematieritueel in de Romeinse tijd.
De Romeinse nederzetting in Huissen ligt langs een zogenaamde limesweg en verondersteld wordt dat het om een statio gaat, een soort rust- en paardenwisselplaats. Daar zijn aanwijzingen voor.
Kortom, terecht dat de weerslag van dit onderzoek niet maar een rapport is, maar een monografie. Voor diegenen die zich bezighouden met de Romeinse tijd is deze monografie een ‘must’.
 
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 33,95 € 17,50
Aantal: Bestellen