(Artikelnr: 9789025751807)

Kinderen van Amsterdam. 

Schutten, J.P., P. Teng. 

Stijve kaft. 176 pp. Rijk geïllustreerd in z/w. Gottmer 9de druk 2015. 

Hoe zou jouw leven eruit hebben gezien als je in het Amsterdam van vroeger had gewoond? Zou je dan net als de kinderen van toen bier drinken? Zou je naar school gaan? Zou je werken voor je geld of op straat zwerven? Of zou je moeten onderduiken, omdat ze je willen oppakken? Waarom dronken kinderen toen eigenlijk bier? Waarom moesten ze bedelen? En waarom werden sommige kinderen opgepakt en door wie?
Dat lees je in dit boek. Want dit boek gaat over kinderen die echt bestaan hebben, kinderen als Gijsbrecht, Titus en Netje. Kinderen van heel lang geleden en kinderen van kortgeleden. Je leest over de avonturen die ze beleefden. En in de strips zie je hoe ze woonden en hoe Amsterdam er toen uitzag.
Aan de hand van verhalen over verschillende kinderen wordt de geschiedenis van Amsterdam verteld. Deze geschiedenis begint in het jaar 1170 toen er nog niemand woonde in het zompige moeras dat later Amsterdam werd. Via de verhalen over o.a. Jansje, het mirakel, Hermanus, de bontwerker, Titus (de zoon van Rembrandt) en Anne Frank krijgt de lezer een beeld van Amsterdam door de eeuwen heen. Elk hoofdstuk begint met een zwart-witstrip van vier pagina's. Onder aan de bladzijden staan, gedrukt in een ander lettertype, allerlei wetenswaardigheden over Amsterdam. Het betreft zowel archeologische weetjes als geschiedkundige feiten die niet in de verhalen beschreven staan. Juist deze afwisseling tussen persoonlijke verhalen, fijne pentekeningen in zwart-wit en feiten maakt dit boek bijzonder. In 2008 is het boek bekroond met de Gouden Griffel. Achterin is een register opgenomen. Vooral kinderen uit Amsterdam zullen veel herkennen in dit boek. Maar ook voor niet-Amsterdammers is het een leuk en interessant boek. Vanaf ca. 9 jaar.
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 14,95

Voorraad

Relevante producten