Sommer, M. 

Hardcover, gebonden. 208 pp. Zeer rijk geïllustreerd. Fontaine Uitgevers 2010.

 De keizers die vijfhonderd jaar Rome regeerden, behoren tot de beroemdste en beruchtste heersers uit de geschiedenis. Maar wat weten we over hun dagelijks leven, over de intriges en het bestuur? Hoe was de relatie met hun vrouwen, minnaressen, functionarissen en het leger? En hoe kwamen ze aan de macht?

In De Romeinse keizers schrijft historicus Michael Sommer levendig en met kennis van zaken over de personen die het Romeinse keizerschap vorm gaven. In zeven hoofdstukken passeren de stichting van het rijk, de verschillende wegen naar de macht, keizerlijke bouwprojecten en keizerlijke veldtochten de revue.
Met talrijke citaten uit oude bronnen, speciale kaders waarin onderwerpen als het keizerlijk bestuur en keizerin Julia Domna worden belicht, een uitgebreid register en korte levensbeschrijvingen van alle keizers, schetst dit fraai geïllustreerde boek een gedetailleerd beeld van de Romeinse keizer en zijn wereld.

Michael Sommer promoveerde aan de universiteit van Freiburg en doceert oude geschiedenis aan de universiteit van Liverpool. Hij is een vooraanstaand expert op het gebied van het Romeinse keizerrijk. Hij publiceerde daarover in verschillende talen.

Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 27,50 € 7,50
Aantal: Bestellen

Voorraad