Ontdekt in Leiden

Lammers-Keijsers , Y.

Slappe kaft. 96 pp. Ca. 140 ill. Serie: "Bodemschatten en bouwgeheimen", deel 8.
Primavera Pers 2012.


De Leidse bodem en de vele historische panden in de binnenstad hebben de afgelopen decennia verschillende schatten prijsgegeven.
Veel van deze archeologische en bouwhistorische ontdekkingen werden ook in het verleden al als fraai en waardevol beschouwd; denk aan het beroemde Romeinse ruitermasker uit Matilo of de zeventiende-eeuwse schilderingen op de plafonds van oude panden.
Er zijn echter ook voorwerpen waar op het eerste gezicht niet zoveel bijzonders aan lijkt te zijn. Het bijzondere daarvan zit in het verhaal dat we erbij kunnen vertellen. Ze markeren bijvoorbeeld een moment in de Leidse geschiedenis, zoals de pijpenkop met een beeltenis van Minerva, geproduceerd ter gelegenheid van het tweehonderdjarig bestaan van de universiteit. Of ze getuigen van innovatieve ontwikkelingen in de bouw, zoals de moerbouten van Roman in Rapenburg 61.
Dit boekje vertelt twintig boeiende verhalen van archeologische en bouwhistorische ontdekkingen in Leiden; verhalen die u laten zien dat vondsten om heel verschillende redenen topvondsten kunnen zijn.
Price details:
Price per stuk:
€ 14,50
Quantity: Order

Stock