Ambachtsman en architect.
Tekeningen uit de metselopleiding van Hendricus Tauber

Dave Wendt

Harde kaft 95 pp. Zeer rijk geïllustreerd. Uitgeverij 010, 2009

De publicatie 'Ambachtsman en architect' toont een selectie van tientallen prachtige tekeningen uit de ambachtelijke metselopleiding van de Alkmaarse metselaar, bouwopzichter en bouwtekenaar Hendricus Tauber (1896-1949).

In de jaren tien en twintig van de vorige eeuw werd deze zoon van een Noord-Hollandse molenmaker aan verschillende instellingen voor ambachts- en nijverheidsonderwijs geschoold tot metselaar. Hij volgde dagonderwijs aan de Alkmaarse Ambachtsschool, vervolglessen aan de Burgeravondschool en behaalde diploma’s voor de graden gezel en meester in het metselen. Na aanvankelijk in het metselvak de kost te hebben verdiend, vond hij met deze scholingsachtergrond na verloop van tijd werk als zelfstandig bouwkundig opzichter en architect voor particulieren en eigenbouwers.

De tekeningen bieden een fascinerende blik op het ambachtsonderwijs uit de eerste helft van de twintigste eeuw en een representatief praktijkvoorbeeld van de opleiding van een architect. De herwaardering van ambachtelijk gemaakt werk, zoals die tot uitdrukking komt in een opvallend segment van de actuele Nederlandse architectuur, verleent aan deze uitgave een bijzondere relevantie.
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 25,00 € 7,50
Aantal: Bestellen

Voorraad