(Artikelnr: 9789077363218)

Schoonheid van toen. Antiek in de Lage Landen 800-1958.

Martens, D.

Harde kaft. 336 pp. Zeer rijk geïllustreerd. Davidsfonds Leuven 2008.

Schoonheid van toen. Antiek in de Lage Landen 800-1958 is het boek dat nog niet geschreven was. Een schitterende kennismaking met wat Vlaanderen en Nederland te bieden hebben aan antiek. Een must voor wie van mooie, authentieke dingen houdt.

In deze luxueuze hardcover laat de journalist en antiekkenner je kennismaken met wat de Lage Landen te bieden hebben aan antiek. De auteur hanteert daarbij een ruime definitie van antiek: in aanmerking komen objecten die een mens "in huis kan verslepen" en vervaardigd werden in de stijl van de periode waaruit ze stammen (neostijlen komen dus niet aan bod). In de tijd beperkt de auteur zich tot de periode van 800 tot 1958.

In een eerste deel ('leven en wonen') presenteert de auteur meubelen, aardewerk en porselein, glas, edelsmeedwerk, keuken- en huisgerei, klokken enz. Het tweede deel ('geloven en genieten') gaat dan weer in op schilderijen, beeldhouwwerken, religieus edelsmeedwerk, boeken, globes, foto's, speelgoed etc.
De heldere teksten bieden in de eerste plaats inzicht in de typische kenmerken en de functie van de voorwerpen. Een laatste deel biedt allerlei tips om antiek te zoeken, kopen, houden en herkennen. Achteraan volgt uitgebreide informatie over experts, restaurateurs, collecties en naslagwerken. Kolommendruk met kleine letter, geillustreerd met kleurenfoto's.
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 9,90

Voorraad