filter_list

Filter

Essen-und-trinken
Boeken voor iedereen die wel eens 'iets anders' wil eten!
Voor re-enecters en anderen die wat dieper door willen dringen in een historische periode is het interessant om naast gegevens uit opgravingen en de geschiedenis ook eens te kijken naar het belangrijkste onderwerp uit het dagelijks leven: eten en drinken.
Lees onze kookboeken over tafelmanieren, diners aan het hof en het eten thuis, vanaf de Prehistorie tot aan de Nieuwe tijd.
Probeer een van de overgeleverde recepten, al dan niet aangepast aan de 21ste eeuw, zelf uit.




Wird geladen ...
visibility
shopping_cart

Verstandige kock

Proef de smaak van de 17de eeuw

29,95

50%
visibility
shopping_cart

Verandering van spijs. Tienduizend jaar voedselbereiding en eetgewoonten

Over de geschiedenis van ons voedsel, gepresenteerd door vakspecialisten in de archeologie en culinair...

19,95

10,00

visibility
shopping_cart

Tasting the past. Recipes from Antiquity

This is a beautiful study of the rich history of our food, its fads and its fashions to be combined with a practical cookbook of over 120...

14,50

visibility
shopping_cart

Food and feast in Tudor England

Chapters cover food and society in the sixteenth century

14,50

visibility
shopping_cart

Tasting the Past. Recipes from the Middle Ages to the Civil War

This book documents the rich history of our food, its fads and its fashions, combined with a practical cookbook of over 120 recipes from...

14,50

visibility
shopping_cart

Tasting the Past. recipes from George III to Victoria

The Georgians enjoyed a new level of excess and then of course the world wars forced us into the challenge of making meals from very little.

14,50

visibility
shopping_cart

Het geheim van de keukenmeid

Recepten uit de rijke keuken van de 18e eeuw 

12,50

visibility
shopping_cart

Punch, Kandeel en Clairet

​​​​​​​Maak je eigen limonades, likeur, kruidenwijn en warme winterdrankjes. En ontdek hoe verschillende drankjes werden gebruikt als...

12,50

visibility
shopping_cart

Aan tafel met Charles Dickens

Huiselijke recepten uit de 19e eeuw 

12,50

visibility
shopping_cart

Kookboek van de Middeleeuwen

Specerijen, pasteien en vasten. De 33 recepten zijn gebaseerd op bewaard gebleven teksten over koken uit de Middeleeuwen.

12,50

visibility
shopping_cart

Heilzaam en Helend

Beschrijving van veel kruiden, hun bereidingswijze en toepassingen en een samenvatting van de ontwikkelingen in de geneeskunde vanaf de...

12,50

visibility
shopping_cart

Koken in oorlogstijd

​​​​​​​Creatief en gezond koken in de jaren '40 

12,50

visibility
shopping_cart

Het Verleden op je bord

Vijf eeuwen receptuur uit de culinaire collectie van de Koninklijke Bibliotheek

29,99

visibility
shopping_cart

Smaak! een heschiedenis van 120 recepten

29,99

72%
visibility
shopping_cart

Gourmandise histoire d'un péché capital

Franstalig.

27,15

7,50

75%
visibility
shopping_cart

Van Piece Montée tot Peche Melba

een geschiedenis van het betere nagerecht

10,00

2,50

visibility
shopping_cart

Kochen wie die Wikinger

Mit authentischen und nachempfundenen Rezepten. Eine Reise in die Vergangenheit die uns die Traditionen und Bräuche der Nordmänner lässt...

22,50

visibility
shopping_cart

Gladiatoren Kochbuch

Aus Untersuchungen stellte sich heraus dass die grundlegende Ernährung der Gladiatoren unserer modernen Sporternährung meilenweit voraus...

22,50

60%
visibility
shopping_cart

Eten en drinkebn in de Middeleeuwen. Verhalen en recepten

25,00

9,95

visibility
shopping_cart

Kookboek van de Gouden Eeuw

In het boek staan circa 30 authentieke recepten, zoals Lombardische eieren, een kervelsopje, pastei van geitenbok en kweepasta.

12,50

   1  2