Boeken voor iedereen die wel eens 'iets anders' wil eten!
Voor re-enecters en anderen die wat dieper door willen dringen in een historische periode is het interessant om naast gegevens uit opgravingen en de geschiedenis ook eens te kijken naar het belangrijkste onderwerp uit het dagelijks leven: eten en drinken.
Lees onze kookboeken over tafelmanieren, diners aan het hof en het eten thuis, vanaf de Prehistorie tot aan de Nieuwe tijd.
Probeer een van de overgeleverde recepten, al dan niet aangepast aan de 21ste eeuw, zelf uit.


» Cookbooks


Loading...
Photo Description Price
 
Food-and-feast-in-Tudor-England Food and feast in Tudor England

Chapters cover food and society in the sixteenth century
14,50
per unit

Tasting-the-Past.-Recipes-from-the-Middle-Ages-to-the-Civil-War Tasting the Past. Recipes from the Middle Ages to the Civil War

This book documents the rich history of our food, its fads and its fashions, combined with a practical cookbook of over 120 recipes from the early Middle Ages up to the Civil War
14,50
per unit

Tasting-the-Past.-recipes-from-George-III-to-Victoria Tasting the Past. recipes from George III to Victoria

The Georgians enjoyed a new level of excess and then of course the world wars forced us into the challenge of making meals from very little.
14,50
per unit

Het-geheim-van-de-keukenmeid Het geheim van de keukenmeid

Recepten uit de rijke keuken van de 18e eeuw 
12,50
per unit

Punch-Kandeel-en-Clairet Punch, Kandeel en Clairet

​​​​​​​Maak je eigen limonades, likeur, kruidenwijn en warme winterdrankjes. En ontdek hoe verschillende drankjes werden gebruikt als medicijn.
12,50
per unit

Aan-tafel-met-Charles-Dickens Aan tafel met Charles Dickens

Huiselijke recepten uit de 19e eeuw 
12,50
per unit

Kookboek-van-de-Middeleeuwen Kookboek van de Middeleeuwen

Specerijen, pasteien en vasten. De 33 recepten zijn gebaseerd op bewaard gebleven teksten over koken uit de Middeleeuwen.
12,50
per unit

Heilzaam-en-Helend Heilzaam en Helend

Beschrijving van veel kruiden, hun bereidingswijze en toepassingen en een samenvatting van de ontwikkelingen in de geneeskunde vanaf de 6de eeuw BC
12,50
per unit

Koken-in-oorlogstijd Koken in oorlogstijd

​​​​​​​Creatief en gezond koken in de jaren '40 
12,50
per unit

Het-Verleden-op-je-bord Het Verleden op je bord

Vijf eeuwen receptuur uit de culinaire collectie van de Koninklijke Bibliotheek
29,99
per unit

Digital-Atlas-of-Traditional-Food-made-from-Cereals-and-Milk Digital Atlas of Traditional Food made from Cereals and Milk

The atlas portion of the book presents well over 200 samples of traditional foods. Each sample includes a description with high-quality photographs.
85,00
per unit

Smaak!-een-heschiedenis-van-120-recepten Smaak! een heschiedenis van 120 recepten

Smaak! een geschiedenis van 120 recepten  Wittenberghe, A. Harde kaft.  Geschiedenisboek? Inderdaad. Kookboek? Ook ja. Een rijk gevulde maaltijd vol kruidige anekdotes aan tafel! Sm...
29,99
per unit

Geschiedenis-van-de-dorst Geschiedenis van de dorst.

Twintig eeuwen drinken in de Lage Landen
7,90
per unit

Gourmandise-histoire-dun-péché-capital Gourmandise histoire d'un péché capital

Franstalig.
27,15
per unit

Eten-en-Drinken Eten en Drinken

Verhalen over eten en drinken in beeld.
9,00
per unit

Van-Piece-Montée-tot-Peche-Melba Van Piece Montée tot Peche Melba

een geschiedenis van het betere nagerecht
10,00
per unit

Kochen-wie-die-Wikinger Kochen wie die Wikinger

Mit authentischen und nachempfundenen Rezepten. Eine Reise in die Vergangenheit die uns die Traditionen und Bräuche der Nordmänner lässt erleben.
22,50
per unit

Gladiatoren-Kochbuch Gladiatoren Kochbuch

Aus Untersuchungen stellte sich heraus dass die grundlegende Ernährung der Gladiatoren unserer modernen Sporternährung meilenweit voraus ist.
22,50
per unit

Eten-en-drinkebn-in-de-Middeleeuwen.-Verhalen-en-recepten Eten en drinkebn in de Middeleeuwen. Verhalen en recepten

Eten en drinken in de Middeleeuwen. Verhalen en recepten Dik Delfsma Hardcover, 106 pp. 2017 Dik Delfsma is geen kok, maar kookt uit passie. Is geen historicus, maar geschiedenis is zijn intere...
25,00
per unit

Kookboek-van-de-Gouden-Eeuw Kookboek van de Gouden Eeuw

In het boek staan circa 30 authentieke recepten, zoals Lombardische eieren, een kervelsopje, pastei van geitenbok en kweepasta.
12,50
per unit

   1  2 3