Boeken voor iedereen die wel eens 'iets anders' wil eten!
Voor re-enecters en anderen die wat dieper door willen dringen in een historische periode is het interessant om naast gegevens uit opgravingen en de geschiedenis ook eens te kijken naar het belangrijkste onderwerp uit het dagelijks leven: eten en drinken.
Lees onze kookboeken over tafelmanieren, diners aan het hof en het eten thuis, vanaf de Prehistorie tot aan de Nieuwe tijd.
Probeer een van de overgeleverde recepten, al dan niet aangepast aan de 21ste eeuw, zelf uit.


» Cookbooks


Loading...
Photo Description Price
 
Koken-in-oorlogstijd Koken in oorlogstijd

​​​​​​​Creatief en gezond koken in de jaren '40 
12,50
per unit

Het-Verleden-op-je-bord Het Verleden op je bord

Vijf eeuwen receptuur uit de culinaire collectie van de Koninklijke Bibliotheek
29,99
per unit

Digital-Atlas-of-Traditional-Food-made-from-Cereals-and-Milk Digital Atlas of Traditional Food made from Cereals and Milk

The atlas portion of the book presents well over 200 samples of traditional foods. Each sample includes a description with high-quality photographs.
85,00
per unit

Smaak!-een-heschiedenis-van-120-recepten Smaak! een heschiedenis van 120 recepten

Smaak! een geschiedenis van 120 recepten  Wittenberghe, A. Harde kaft.  Geschiedenisboek? Inderdaad. Kookboek? Ook ja. Een rijk gevulde maaltijd vol kruidige anekdotes aan tafel! Sm...
29,99
per unit

Geschiedenis-van-de-dorst Geschiedenis van de dorst.

Twintig eeuwen drinken in de Lage Landen
7,90
per unit

Gourmandise-histoire-dun-péché-capital Gourmandise histoire d'un péché capital

Franstalig.
27,15
per unit

Eten-en-Drinken Eten en Drinken

Verhalen over eten en drinken in beeld.
9,00
per unit

Van-Piece-Montée-tot-Peche-Melba Van Piece Montée tot Peche Melba

een geschiedenis van het betere nagerecht
10,00
per unit

Kochen-wie-die-Wikinger Kochen wie die Wikinger

Mit authentischen und nachempfundenen Rezepten. Eine Reise in die Vergangenheit die uns die Traditionen und Bräuche der Nordmänner lässt erleben.
22,50
per unit

Gladiatoren-Kochbuch Gladiatoren Kochbuch

Aus Untersuchungen stellte sich heraus dass die grundlegende Ernährung der Gladiatoren unserer modernen Sporternährung meilenweit voraus ist.
22,50
per unit

Eten-en-drinkebn-in-de-Middeleeuwen.-Verhalen-en-recepten Eten en drinkebn in de Middeleeuwen. Verhalen en recepten

Eten en drinken in de Middeleeuwen. Verhalen en recepten Dik Delfsma Hardcover, 106 pp. 2017 Dik Delfsma is geen kok, maar kookt uit passie. Is geen historicus, maar geschiedenis is zijn intere...
25,00
per unit

Kookboek-van-de-Gouden-Eeuw Kookboek van de Gouden Eeuw

In het boek staan circa 30 authentieke recepten, zoals Lombardische eieren, een kervelsopje, pastei van geitenbok en kweepasta.
9,95
per unit

A-culinary-journey-through-time A culinary journey through time

17,50
per stuk

Ancestral-Appetites.-Food-in-Prehistory Ancestral Appetites. Food in Prehistory

What did the prehistoric people eat, why they ate it and how researchers have pieced together the story of past foodways from material traces
26,50
per stuk

A-culinary-journey-through-time A culinary journey through time

17,50
per stuk

Food-and-Drink-in-Archaeology-4 Food and Drink in Archaeology 4

Food and Drink in Archaeology 4 Wendy Howard, Kirsten Bedigan, Ben Jervis  Paperback, 176 pp. The papers given at this conference range over many historic and prehistoric periods as well a...
38,50
per unit

Koken-met-liefde.-Zinnenprikkelende-verhalen-en-recepten-2300-vChr-2003-nChr Koken met liefde. Zinnenprikkelende verhalen en recepten 2300 vChr-2003 nChr.

Zinnenprikkelende verhalen en recepten 2300 vChr-2003 nChr.
9,95
per unit

Puntneuzen-en-Kersenpitten Puntneuzen en Kersenpitten

​​​​​​​Verhalen en recepten uit de keuken van Jeroen Bosch 
27,50
per unit

Cooking-and-Dining-in-Tudor-and-Early-Stuart-England Cooking and Dining in Tudor and Early Stuart England

This book combines an account of the cookery with a close look at the practical arrangements, the kitchens and dininghalls, where that food was cooked and consumed.
46,75
per unit

Food-Cookery-and-Dining-in-Ancient-Times Food, Cookery, and Dining in Ancient Times

Alexis Soyer's Pantropheon.
37,50
per unit

   1  2 3