Wat kwam er op tafel aan het hof of bij de ambachtsman? Wat aten de soldaten als ze op veldtocht waren? Uit verschillende periodes zijn daarover verslagen bewaard. Wilt u zelf eens proeven? Probeer dan eens een recept uit onze kookboeken.




Bezig met laden...
Foto Omschrijving Prijs
A-culinary-journey-through-time A culinary journey through time
A cookery book with recipes from the Stone Age to the Middle Ages. In English.
Klik hier voor meer informatie
17,50
Per stuk
Aantal:
Kulinarische-Zeitreise Kulinarische Zeitreise.
Ein Kochbuch mit Rezepten von der Steinzeit bis ins Mittelalter. In Deutsch.
Klik hier voor meer informatie
17,50
Per stuk
Fine-Dining Fine Dining.
Medieval Banqueting for beginners.
Klik hier voor meer informatie
15,00
Per stuk
Aantal:
In-de-pan-van-de-Middeleeuwen.-Hanzekookboek In de pan van de Middeleeuwen. Hanzekookboek
Met recepten gebaseerd op originele middeleeuwse gerechten, vertaald naar deze tijd. En met portretten van de negen Nederlandse steden die tegenwoordig weer met trots hun Hanzeverleden vieren.
Klik hier voor meer informatie
9,95
Per stuk
Aantal:
Cooking-and-Dining-in-Tudor-and-Early-Stuart-England Cooking and Dining in Tudor and Early Stuart England
A combination of the cookery with the practical arrangements, the kitchens and dininghalls, where that food was cooked and consumed. With recipes.
Klik hier voor meer informatie
46,75
Per stuk
Aantal:
De-smaak-van-de-Middeleeuwen De smaak van de Middeleeuwen
Bourgondisch banket voor beginners. Ee​n boekje vol middeleeuwse wetenswaardigheden en recepten, met een knipoog
Klik hier voor meer informatie
19,95
Per stuk
Aantal:
Kleine-geschiedenis-van-de-Nederlandse-Keuken Kleine geschiedenis van de Nederlandse Keuken
Hoe onze gastronomische traditie in de loop van de eeuwen gevormd is door wereldwijde invloeden. Met recepten.
Klik hier voor meer informatie
29,99
Per stuk
Aantal:
The-Art-of-Cookery-in-the-Middle-Ages The Art of Cookery in the Middle Ages
Research in original manuscript sources makes this a fascinating and authoritative study where little hard fact had previously existed. With more than 40 recipes from several countries.
Klik hier voor meer informatie
32,50
Per stuk
Aantal:
Te-gast-op-Middachten Te gast op Middachten
Neem plaats aan tafel bij Kasteel Middachten, één van de fraaiste huizen van Nederland, en geniet de daar nog gekoesterde tafelcultuur. Met een aantal recepten.
Klik hier voor meer informatie
14,95
Per stuk
Food-Cookery-and-Dining-in-Ancient-Times Food, Cookery, and Dining in Ancient Times
Alexis Soyer's Pantropheon. Enlightening account of the many different aspects of food and its preparation by the ancient Greeks, Romans, Assyrians, Egyptians, and Jews.
Klik hier voor meer informatie
37,50
Per stuk
Aantal:
The-Jane-Austen-Cookbook The Jane Austen Cookbook
Martha Lloyd, lived with the family for many years recorded in her Household Book over 100 recipes enjoyed by the Austens. Tested and modernized for today's cooks.
Klik hier voor meer informatie
14,25
Per stuk
An-Early-Meal.-A-Viking-Age-Cookbook-and-Culinary-Odyssey An Early Meal. A Viking Age Cookbook and Culinary Odyssey
A culinary journey through time. Learn to cook the Viking way, using period ingrediënts and learn about what and how the food was cooked and eaten.
Klik hier voor meer informatie
39,50
Per stuk
Consuming-Passions Consuming Passions
Dining from Antiquity to the Eighteenth Century. The social practice of dining over 2000 years.
Klik hier voor meer informatie
29,95
Per stuk
Fabulous-Feasts.-Medieval-Cookery-and-Ceremony Fabulous Feasts. Medieval Cookery and Ceremony
This book explores medieval food habits in menu, service, table manners, and courtly magnificence, while providing tempting recipes for the modern-day host and hostess.
Klik hier voor meer informatie
26,95
Per stuk
Aantal:
Aus-dem-Füllhorn-Roms Aus dem Füllhorn Roms
34 Originalrezepte aus der römischen Küche; Marcus Junkelmann.
Klik hier voor meer informatie
9,50
Per stuk
Aantal:
Cookery-and-Dining-in-Imperial-Rome Cookery and Dining in Imperial Rome.
Oldest known cookbook in existence offers readers a clear picture of what foods Romans ate and how they prepared them; Joseph Dommers Vehling, Apicius.
Klik hier voor meer informatie
19,75
Per stuk
Aantal:
Food-&-Drink-in-Archaeology-3 Food & Drink in Archaeology 3.
University of Nottingham Postgraduate Conference 2009.
Klik hier voor meer informatie
37,50
Per stuk
Aantal:
Cooking-and-Dining-in-Medieval-England Cooking and Dining in Medieval England
Study with recipes and with an eye to the real mechanics of food production and service: the equipment used, the household organisation, etc.
Klik hier voor meer informatie
27,50
Per stuk
Cooking-Apicius.-Roman-Recipes-for-Today Cooking Apicius. Roman Recipes for Today
Sally Grainger has gathered, in one convenient volume, her modern interpretations of 64 of the recipes in the original text.
Klik hier voor meer informatie
12,50
Per stuk
Aantal:
Ancestral-Appetites.-Food-in-Prehistory Ancestral Appetites. Food in Prehistory
What did the prehistoric people eat, why they ate it and how researchers have pieced together the story of past foodways from material traces
Klik hier voor meer informatie
26,50
Per stuk
   1  2